Mogyorókrémes csók

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény, mogyorós keksz, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

3 hozzávaló, néhány perc és kész is a finom aprósütemény!

1. lépés
Robotgép segítségével kikeverjük a tojást 20 dkg mogyorókrémmel, majd hozzáadjuk a lisztet, és sima tésztává dolgozzuk. Lefóliázva hűtőbe tesszük 15–20 percre.

2. lépés
Ha már állt egy kicsit, kisebb diónyi gombócokat csípünk le a masszából, gömböket formázunk belőlük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Minden gombóc közepébe kis mélyedést nyomunk egy karalábévájóval vagy más gömbölyű eszközzel. A tepsit – ha befér – betesszük sütés előtt a hűtőbe, hogy megtartsák a kekszek a formájukat. (Elegendő annyi ideig bent hagyni, amíg bemelegszik a sütő.)

3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 12 percig sütjük.) Amikor már kihűltek, csillagcsövű habzsákból mindegyik süti közepébe nyomunk egy adagot a megmaradt mogyorókrémből, végül pedig meghintjük aprított magvakkal.
(Eldobható vagy kimosható habzsákot egyre több boltban kapni, de ha mégsem jutunk hozzá, használhatjuk nyugodtan egy erősebb uzsonnástasak egyik sarkát is.)



Tipp

Az aprósüteményt megtölthetjük más krémekkel is: nagyon finom narancsos csokikrémmel vagy vaníliakrémmel töltve is, és érdemes kipróbálni lekvárokkal kombinálva is. Nagy kedvenc a mogyorós holdacska és a csigalinzer is, ezekkel is bővítheted a vendégváró sütik választékát.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!