Mogyorókrémes kalács

Hozzávalók

Mogyorókrémes kalács

Elkészítés

csokis kalács recept, édes kalács recept, fonott kalács recept, foszlós kalács recept, kalács recept, kalácssütés, mogyorókrémes édesség, mogyorókrémes kalács recept, Nagyi titka kalács recept, Nagyi Titka kalácsliszt, Nagyi titka kalácsliszt recept, puha kalács recept, töltött fonott kalács recept, töltött kalács recept, vajas kalács recept, vaníliás kalács,

A foszlós, gazdag tészta belsejében olvadozik a mogyorókrém, kell ennél több?

1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés
A liszthez adjuk a maradék porcukrot, a vaníliát, a narancshéjat és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani a tésztát. 4-5 perc dagasztás után, több részletben hozzáadjuk a vajat. Mindig várjuk meg, amíg a tészta felveszi az előző adagot.

3. lépés
A tésztát letakarva, meleg helyen, kb. 45 perc alatt kétszeresére kelesztjük.

4. lépés
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyikből tésztagombócot gömbölyítünk. 10 percig pihentetjük, majd rúddá sodorjuk. A tésztarudakat kissé kinyújtjuk, majd egy csíkban megkenjük a mogyorókrémmel. Egyik oldalról ráhajtjuk a tésztát, lenyomkodjuk, majd a másik oldalról is. A tészta szélét összecsípjük, megsodorjuk. Így járunk el mindhárom rúddal. A végeiket összecsípjük, és megfonjuk. A kapácsot sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, majd 15 percig kelesztjük. Ismét megkenjük.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ne ijedjünk meg, szinte biztosan megreped majd a kalács, de ez a végeredményt egy cseppet sem befolyásolja. Bevállalósaknak mindenképp ajánlom elkészíteni a csodás leopárd kalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások