
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
18 cm-es átmérőjű tortához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Mogyorókrémes torta
Hozzávalók
Elkészítés
Elképesztően egyszerű krém, mindentbele díszítés, garantáltan a gyerekek kedvence lesz!
1. lépés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabba. Végül beleszitáljuk a lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A vége felé folyamatosan ellenőrizzük a piskóta állagát! Ha nagyobb átmérőjű formában sütjük, kevesebb idő alatt elkészül.
2. lépés
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez a mogyorókrémet, a mascarponét és a kakaóport simára keverjük.
3. lépés
A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát, és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. Recés késsel 3 részre vágjuk. A krémet is 3 részre osztjuk.
4. lépés
A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy egy tányért. Az aljába helyezünk egy piskótalapot, és megkenjük egy rész krémmel. Ráhelyezünk egy újabb lapot, mehet rá még egy réteg krém. Lezárjuk az utolsó lappal. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, hogy a torta teteje is egyenes lehessen. A betöltött piskótát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
5. lépés
A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és széles pengéjű kést használva bevonjuk a maradék krémmel.
6. lépés
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük mindenféle finomsággal. Ha szeretnénk még egy csokoládéréteget rá, akkor 50 g étcsokoládét olvasszunk össze 25 g vajjal, keverjük el, és csurgassuk a torta tetejére.
Tipp
Mogyorókrémből is választhatunk tudatosan, vagyis készíthetjük házilag vagy vásárolhatunk pálmaolaj menteset. Ha pedig bevállalnál egy igazi, ütős csokitortát, próbáld ki a trüffeltorta receptünket!