
-
Elkészítési idő: 30 perc + 60 hűtés = 90 perc
-
kb. 15 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Mogyorókrémmel töltött csokis keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Igazi hedonistáknak való!
1. lépés
A mogyorókrémes üveget akár pár órával a sütés előtt betesszük a fagyasztóba. Akkor sincs gond, ha csak a tészta összeállítása előtt kerül rá sor, de egyszerűbb a keményebb állagúval dolgozni.
2. lépés
A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral. Ezután beledolgozzuk a tojássárgáját és a vaníliát.
3. lépés
A vajas keverékbez adjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, ezután összegyúrjuk. A végén hozzáadjuk a süthető csokilencsét (vagy helyette aprított csokoládét) is. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a fagyasztóba.
4. lépés
A megdermedt keksztésztából diónyi gombóbokat formázunk. Mindegyiket ellapítjuk, a közepükre teszünk egy-egy teáskalál hideg mogyorókrémet, majd a széleket összecsípjük, mint a gombócnál és megsodorjuk. Az így kapott töltött kekszgombócokat egy tálcára tesszük, ezután mehetnek be a fagyasztóba 30 percre sütés előtt.
5. lépés
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, helyet hagyva köztük, mert el fognak lapulni. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-13 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Figyeljünk rá, hogy ne kezdjen barnulni, nem kell túlsütni! A langyosra hűlt kekszeket leemeljük a tepsiről.
Tipp
A maradék mogyorókrémből készülhet egy másik kedvenc, a piskótatekercs!