Mogyorókrémmel töltött csokis keksz

Hozzávalók

Mogyorókrémmel töltött csokis keksz

Elkészítés

amerikai keksz recept, cookie recept, csokis keksz recept, csokis recept, édes keksz, keksz recept, mogyorókrémes keksz recept, mogyorókrémes recept, mogyorókrémmel töltött keksz, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka keksz recept, nagyon csokis keksz recept, nagyon finom keksz recept,

Igazi hedonistáknak való!

1. lépés

A mogyorókrémes üveget akár pár órával a sütés előtt betesszük a fagyasztóba. Akkor sincs gond, ha csak a tészta összeállítása előtt kerül rá sor, de egyszerűbb a keményebb állagúval dolgozni.

2. lépés

A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral. Ezután beledolgozzuk a tojássárgáját és a vaníliát.

3. lépés

A vajas keverékbez adjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, ezután összegyúrjuk. A végén hozzáadjuk a süthető csokilencsét (vagy helyette aprított csokoládét) is. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a fagyasztóba.

4. lépés

A megdermedt keksztésztából diónyi gombóbokat formázunk. Mindegyiket ellapítjuk, a közepükre teszünk egy-egy teáskalál hideg mogyorókrémet, majd a széleket összecsípjük, mint a gombócnál és megsodorjuk. Az így kapott töltött kekszgombócokat egy tálcára tesszük, ezután mehetnek be a fagyasztóba 30 percre sütés előtt.

5. lépés

A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, helyet hagyva köztük, mert el fognak lapulni. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-13 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Figyeljünk rá, hogy ne kezdjen barnulni, nem kell túlsütni! A langyosra hűlt kekszeket leemeljük a tepsiről.



Tipp

A maradék mogyorókrémből készülhet egy másik kedvenc, a piskótatekercs!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!