Mogyorós bejgliholdacskák

Hozzávalók

mogyorós bejgli holdacskák

Elkészítés

bejgli másként, bejgli recept, finom bejgli recept, karácsonyi bejgli recept, karácsonyi édesség recept, karácsonyi sütemény recept, különleges bejgli, mogyorós bejgli recept, mogyorós recept, Nagyi Titka Bejgli liszt, Nagyi titka bejgli liszt recept, ünnepi recept,

Mogyoróból is remek bejglitöltelék lesz!

1. lépés

A tejszínt meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kevés porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a tészta többi hozzávalóját elkezdjük összeállítani a tésztát, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A készre dagasztott tésztát fóliába csomagolva legalább 60 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

2. lépés

Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat egy lábasba mérjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett összefőzzük. A tonkabab ritka fűszer, de kiváló kiegészítője a mogyorónak, így ha hozzájutunk, mindenképp próbáljuk ki vele.

3. lépés

Vékonyan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. 5-6 cm-es kiszúróval köröket vágunk ki. Mindegyik közepére szedünk egy teáskanálnyit a töltelékből, majd félbehajtjuk. Összenyumjuk a széleket, és holdacska formájúra hajlítjuk. Kisebbek lesznek, mint a pozsonyi kifli. Mindegyiket áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire.

4. lépés

A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával kizárólag hosszanti irányban lekenjük a süteményeket. Hagyjuk teljesen rászáradni a tojást, így legalább 1 órát pihentetjük. Ezután az elhabart tojásfehérjével is lekenjük, de csak keresztirányban. A nyers kifliket hűvös helyen (nem hűtőben) 2 órát pihentetjük.

5. lépés

2-3 helyen megszutkáljuk a süteményeket, majd 185 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Szeretjük kipróbálni másként is a bejglit, így készült már szelet, kosárka, sőt pite is. Érdemes több formában gondolkozni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!