Mogyorós holdacska

Hozzávalók

Elkészítés

mogyorós aprósütemény, Nagyi Titka Búzarétesliszt,

Édes falatkák a vendégváró asztalra.

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Beledolgozzuk a lisztet és 150 g mogyorót. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és több részletben lazítjuk vele a masszát.

2. lépés
Sütőpapírral bélelt vagy vajazott és lisztezett tepsibe szedjük a tésztánkat, végül megszórjuk a maradék 50 g mogyoróval. 160 fokos sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük, majd kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk a formákat. Jól záródó dobozban tároljuk a mogyorós aprósüteményt.

 



Tipp

Melegen is kiszaggathatjuk a holdacskákat, de így gyorsan kiszáradnak, ezért érdemes megvárni, amíg kihűl a mogyorós piskóta. A mogyorót cserélhetjük mandulára vagy dióra is, de nagyon finom a gesztenyés holdacska is, érdemes elkészíteni ezt az aprósüteményt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm