Mogyorós kakaós csiga

Hozzávalók

Elkészítés

kakaós csiga recept, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, Nagyi Titka Világos rozsliszt, péksütemény,

Tökéletes reggeli péksütemény egy bögre tej vagy tea mellé.

1. lépés
Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. A liszteket egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, az olajat, a maradék porcukrot és a felfuttatott élesztős tejet. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva 45 percig kelesztjük.

2. lépés
Közben a puha vajat kikeverjük a kakaóporral és a porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a kakaós töltelékkel a lapot, ezután megszórjuk az aprított mogyoróval, végül két oldalról középre tekerjük. A rudat 24 egyenlő részre vágjuk.

3. lépés
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 20 perc kelesztés után, 180 fokra előmelegített sütőben 12–14 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A kakaó cserélhető fahéjra is, aminek csodás párja lehet egy kis aszalt szilva, és készülhet friss gyümölcsökkel és túróval vagy krémsajttal is. Nagyon finom a diós-kardamomos tekercs és a málnás-krémsajtos csiga is, érdemes kipróbálni ezeket a recepteket is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm