Mogyorós kifli

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény, aprósütemény karácsonyra, aprósütemény sokáig eláll, édes aprósütemény recept, előre készíthető aprósütemény, karácsonyi aprósütemény, mogyorós aprósütemény recept, mogyorós keksz recept, mogyorós kifli recept, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, ünnepi aprósütemény, vendégváró sütemény,

Ha szereted az egyszerű aprósütemény recepteket, a mogyorós kiflit ne hagyd ki!

1. lépés:
Ehhez a kekszhez is használhatunk késes robotgépet, de ha nincs, akkor egyszerűen dolgozzunk az ujjbegyeinkkel. A hideg vajat felkockázzuk, összemorzsoljuk a vaníliával, a porcukorral, a liszttel, a sütőporral, a mogyoróval és a tojássárgájával. Összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 1 órára.

2. lépés:
A kihűtött, és már jól formázható tésztából kisebb diónyi darabokat csípünk le, kicsit elnyújtjuk, majd a végeit behajlítva kis kiflikké formázzuk. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10-12 percre. Akkor készük el, amikor épp csak megbarnulnak a végei. Nem kell tovább sütni, mert akkor már nagyon kiszárad!

3. lépés:
A csokoládé 2/3 részét megolvasztjuk, majd belekeverjük a megmaradt 1/3 részt is. Simára keverjük.

4. lépés:
A már kihűlt kifliket becsíkozzuk az olvasztott csokoládéval. Hagyjuk megdermedni, majd jól záródó dobozba csomagoljuk.



Tipp

Ha szereted a hasonló ünnepi aprósüteményeket, próbáld ki a mandulás kiflit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások