
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
35 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Mogyorós kifli
Hozzávalók
Elkészítés
Ha szereted az egyszerű aprósütemény recepteket, a mogyorós kiflit ne hagyd ki!
1. lépés:
Ehhez a kekszhez is használhatunk késes robotgépet, de ha nincs, akkor egyszerűen dolgozzunk az ujjbegyeinkkel. A hideg vajat felkockázzuk, összemorzsoljuk a vaníliával, a porcukorral, a liszttel, a sütőporral, a mogyoróval és a tojássárgájával. Összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 1 órára.
2. lépés:
A kihűtött, és már jól formázható tésztából kisebb diónyi darabokat csípünk le, kicsit elnyújtjuk, majd a végeit behajlítva kis kiflikké formázzuk. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10-12 percre. Akkor készük el, amikor épp csak megbarnulnak a végei. Nem kell tovább sütni, mert akkor már nagyon kiszárad!
3. lépés:
A csokoládé 2/3 részét megolvasztjuk, majd belekeverjük a megmaradt 1/3 részt is. Simára keverjük.
4. lépés:
A már kihűlt kifliket becsíkozzuk az olvasztott csokoládéval. Hagyjuk megdermedni, majd jól záródó dobozba csomagoljuk.
Tipp
Ha szereted a hasonló ünnepi aprósüteményeket, próbáld ki a mandulás kiflit is!