Morzsás szilvás lepény

Hozzávalók

Morzsás szilvás lepény

Elkészítés

a legfinomabb szilvás sütemény, diós sütemény, diós-szilvás sütemény, fahéjas sütemény, finom szilvás sütemény, morzsás szilvás sütemény, Nagyi Titka Búzafinomliszt, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, német szilvás lepény recept, szilvás kelt tészta, szilvás lepény recept, szilvás recept, szilvás sütemény recept,

Valószínűleg ez a legfinomabb szilvás sütemény.

1. lépés
A kelt tészta alapot készítjük el először. Ehhez langyos, cukros tejben felfutattjuk az élesztőt. A többi cukrot elvegyítjük a liszttel, a tojással, és a puha vajjal. Hozzáadjuk az élesztős tejet is, és lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 30 percig.

2. lépés
Amíg kel a tészta, elkészítjük a többi réteget. A szilvát kimagozzuk, és hosszában 4 részre vágjuk. A diót összedaráljuk a cukorral és a fahéjjal (ne daráljuk túl apróra). A morzsához késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsás állagúra dolgozzuk a lisztet a cukorral, a felkockázott, hideg vajjal, a vaníliával és a finomra reszelt citromhéjjal.

3. lépés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. 10 percig pihentetjük.

4. lépés
A tésztaalapunkat megszórjuk a cukros dióval, majd rápakoljuk a szilvaszeleteket. Végül pedig megszórjuk a linzermorzsával.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 50-60 perc alatt készre sütjük. Mindenképp figyeljük közben, mert nagy mértékben befolyásolja a sütési időt, hogy milyen fajta szilvát használunk.



Tipp

Ha maradt még szilvád, főzz belőle gombócot!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások