
-
Elkészítési idő: 85 perc
-
30×12 cm-es sütőformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Nagyon csokis cukkinikenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Puha, szaftos sütemény, melynek titka a cukkiniben rejlik.
1. lépés
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk 5 percig, végül kinyomkodjuk belőle a vizet, amennyire lehet. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk. Robotgéppel egy másik edényben összedolgozzuk a tojást, a cukrot, az olajat és a vaníliát. Belekeverjük a lisztes keveréket és a reszelt cukkinit. Felaprítjuk a csokoládét és a magvakat, majd ezeket is a masszába forgatjuk.
2. lépés
Sütőpapírral bélelt formába öntjük. (Ha nincs hosszúkás formánk, használhatunk egy kisebb tepsit is, de akkor le kell rövidítenünk a sütési időt.) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60–65 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 55 percig sütjük.) Végezzünk tűpróbát! Nem kell, hogy száraz maradjon a fogvájó, de ne is legyen rajta nyers tészta. Hagyjuk kicsit pihenni, mielőtt felvágjuk a cukkinikenyeret.
Tipp
A cukkinis-csokis sütemény tésztáját ízesíthetjük narancs reszelt héjával, vaníliával vagy akár fahéjjal is. A cukkini mellett más zöldségekkel is érdemes kísérletezni a süteményekben. A cékla és a répa is nagyon hálás alapanyag, de ez az ananászos répatorta is nagyon finom.