
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
20 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Nagyon csokis keksz
Hozzávalók
Elkészítés
A színes cukorkákkal díszített csokis keksz minden gyerek kedvence lesz!
1. lépés:
A puha vajat habosra keverjük a nádcukorral, majd tovább a vaníliakivonattal, végül hozzáadjuk a tojást is. Addig keverjük tovább, amíg szépen felhabosodik.
2. lépés:
A vajas masszához dolgozzuk a felolvasztott étcsokoládét, végül pedig a beleszitált száraz hozzávalókat is.
3. lépés:
A csokoládés tésztába gyúrjuk a felaprított étcsokoládét és a cukorkákat (néhányat érdemes félretenni, és a tetejére nyomkodni).
4. lépés:
A kekszalapból nagyobb diónyi darabokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük két részletben. A gombócokat az ujjainkkal kissé ellapítjuk. Néhány félretett cukrot nyomkodjuk a tetejükre.
5. lépés:
160 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Ekkor még csak kérgük van, és nagyon puhák, így pihentessük legalább 5-10 percig, mielőtt leemeljük a tepsiről. Fontos, hogy ne süssük túl!
Tipp
A cukorkák helyett természetesen használhatunk több étcsokoládét, esetleg magvakat vagy vajkaramellát. Nagyon finom, ha a tetejére szórunk néhány szem tengeri sóvirágot. Ha szereted a csokis kekszeket, próbáld ki a csokoládés pöffeteget is!