Nagyon csokis keksz

Hozzávalók

Elkészítés

csokis keksz recept, csokoládés édesség recept, egyszerű csokis keksz, egyszerű keksz recept, finom csokis keksz, gyors keksz recept, kakaós keksz recept, keksz alaprecept, nagyon csokis keksz,

A színes cukorkákkal díszített csokis keksz minden gyerek kedvence lesz!

1. lépés:
A puha vajat habosra keverjük a nádcukorral, majd tovább a vaníliakivonattal, végül hozzáadjuk a tojást is. Addig keverjük tovább, amíg szépen felhabosodik.

2. lépés:
A vajas masszához dolgozzuk a felolvasztott étcsokoládét, végül pedig a beleszitált száraz hozzávalókat is.

3. lépés:
A csokoládés tésztába gyúrjuk a felaprított étcsokoládét és a cukorkákat (néhányat érdemes félretenni, és a tetejére nyomkodni).

4. lépés:
A kekszalapból nagyobb diónyi darabokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük két részletben. A gombócokat az ujjainkkal kissé ellapítjuk. Néhány félretett cukrot nyomkodjuk a tetejükre.

5. lépés:
160 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Ekkor még csak kérgük van, és nagyon puhák, így pihentessük legalább 5-10 percig, mielőtt leemeljük a tepsiről. Fontos, hogy ne süssük túl!



Tipp

A cukorkák helyett természetesen használhatunk több étcsokoládét, esetleg magvakat vagy vajkaramellát. Nagyon finom, ha a tetejére szórunk néhány szem tengeri sóvirágot. Ha szereted a csokis kekszeket, próbáld ki a csokoládés pöffeteget is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások