Narancskrémes pite

Hozzávalók

narancskrémes pite

Elkészítés

citromos pite recept, édes pite recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka pite recept, Nagyi titka recept, narancskrém recept, narancsos pite recept, narancsos sütemény recept, pite recept, pitetészta alaprecept,

Próbáld ki ezt a citrusos, selymes töltelékű pitét!

1. lépés

A liszthez adjuk a csipetnyi sót, majd a kockázott, hideg vajat is. Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsásra dolgozzuk. Végül hozzáadagoljuk a hideg vizet, így összeáll a tésztánk. Becsomagolva 20-30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.

2. lépés

A töltelékhez a keményítőt elvegyítjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, a narancslével és a finomra reszelt narancshéjjal. Csomómentesre keverjük, végül pedig beledolgozzuk a tojásokat is.

3. lépés

A tésztát vékonyan lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a piteformába illesztjük. Visszatesszük a fagyasztóba újabb 20-30 percre.

4. lépés

A pihentetés után a pitealapra öntjük a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

5. lépés

Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, megszilárdulni.



Tipp

A narancs helyettesíthető citrommal is, sőt, ha hozzájutunk bio mandarinhoz, Meyer-citromhoz vagy zöldcitromhoz, érdemes a citrusokat keverni is. Én odáig vagyok a hasonló pitékért, a másik nagy kedvencem a vaníliasodós változat.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások