
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc hűtés = 120 perc
-
24 cm-es átmérőjű piteformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Narancskrémes pite
Hozzávalók
Elkészítés
Próbáld ki ezt a citrusos, selymes töltelékű pitét!
1. lépés
A liszthez adjuk a csipetnyi sót, majd a kockázott, hideg vajat is. Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsásra dolgozzuk. Végül hozzáadagoljuk a hideg vizet, így összeáll a tésztánk. Becsomagolva 20-30 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.
2. lépés
A töltelékhez a keményítőt elvegyítjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, a narancslével és a finomra reszelt narancshéjjal. Csomómentesre keverjük, végül pedig beledolgozzuk a tojásokat is.
3. lépés
A tésztát vékonyan lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a piteformába illesztjük. Visszatesszük a fagyasztóba újabb 20-30 percre.
4. lépés
A pihentetés után a pitealapra öntjük a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
5. lépés
Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, megszilárdulni.
Tipp
A narancs helyettesíthető citrommal is, sőt, ha hozzájutunk bio mandarinhoz, Meyer-citromhoz vagy zöldcitromhoz, érdemes a citrusokat keverni is. Én odáig vagyok a hasonló pitékért, a másik nagy kedvencem a vaníliasodós változat.