Narancsos-csokis töltött keksz

Hozzávalók

Narancsos-csokis töltött keksz

Elkészítés

aprósütemény karácsonyra, aprósütemény recept, csokis keksz recept, édes aprósütemény recept, édes keksz recept, egyszerű keksz recept, karácsonyi keksz recept, keksz recept, mogyorós keksz recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, narancsos keksz recept, töltött keksz recept,

Egyszerű, töltött kekszek karácsonyra hangolva.

1. lépés
A lisztet, a darált olajos magvat, a porcukrot és a sót kimérjük, belekockázzuk a hideg vajat, és késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a finomra reszelt narancshéjat. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva kb. 45 percre a fagyasztóba tesszük, amíg a vaj visszahűl.

2. lépés
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejszínt felforrósítjuk, a csokoládét felkockázzuk, majd ráöntjük a tejszínt. Alaposan kikeverjük, és betesszük a hűtőbe szilárdulni.

3. lépés
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a tésztakorongokat. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-9 perc alatt készre sütjük. Ne piruljanak meg!

4. lépés
A kihűlt kekszeket összeragasztjuk a már kenhető állagúra szilárdult csokoládékrémmel, majd jól záródó dobozba tesszük.



Tipp

Próbáld ki a fahéjas csigakekszet is karácsonyra!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!