
-
Elkészítési idő: 105 perc
-
30-32 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Narancsos-csokis töltött keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Egyszerű, töltött kekszek karácsonyra hangolva.
1. lépés
A lisztet, a darált olajos magvat, a porcukrot és a sót kimérjük, belekockázzuk a hideg vajat, és késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a finomra reszelt narancshéjat. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva kb. 45 percre a fagyasztóba tesszük, amíg a vaj visszahűl.
2. lépés
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejszínt felforrósítjuk, a csokoládét felkockázzuk, majd ráöntjük a tejszínt. Alaposan kikeverjük, és betesszük a hűtőbe szilárdulni.
3. lépés
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a tésztakorongokat. Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-9 perc alatt készre sütjük. Ne piruljanak meg!
4. lépés
A kihűlt kekszeket összeragasztjuk a már kenhető állagúra szilárdult csokoládékrémmel, majd jól záródó dobozba tesszük.
Tipp
Próbáld ki a fahéjas csigakekszet is karácsonyra!