Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs

Hozzávalók

Narancsos-csokoládés karácsonyi fatörzs

Elkészítés

csokis karácsonyi süti, csokis sütemény, csokitorta alaprecept, csokitorta recept, csokoládés fatörzs torta recept, csokoládés sütemény recept, csokoládés-narancsos sütemény, csokoládétorta, egyszerű csokoládés sütemény, fatörzs torta recept, karácsonyi fatörzs recept, karácsonyi sütemény, karácsonyi torta recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka piskóta recept, nagyon csokis torta, narancsos sütemény recept, piskóta alaprecept, piskóta recept, piskótatekercs recept, sárga piskóta recept, tejszínes csokitorta recept, torta házilag, torta recept, trüffeltorta házilag, trüffeltorta recept, ünnepi sütemény recept,

A narancsos-csokoládés töltelék íze teljesen átjárja a süteményt.

1. lépés

A krémhez felforraljuk a tejszínt a finomra reszelt narancshéjjal, majd levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra tört csokoládét, és simára keverjük, a végén beledolgozzuk a puha vajat is. Legalább 6-8 órára hűtőbe tesszük.

2. lépés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcuk felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. Végül beleszitáljuk a lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal összeforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.

3. lépés

Ahogy elkészült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába vagy sütőpapírba csavarjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni.

4. lépés

A megszilárdult trüffelalapot robotgép segítségével óvatosan felverjük. Alacsony fokozaton kezdjük keverni, folyamatosan növelve a sebességet. Amikor már barázdát vetnek benne a habverő villái, elkészült.

5. lépés

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a trüffelkrém kétharmadával, végül visszatekerjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.

6. lépés

A tekercs két végét egyenesre vágjuk, majd kb. a harmadrészénél srégan elvágjuk. Ezt a darabot hozzáilletjük a „törzshöz”. A maradék krémmel kívülről is megkenjük a süteményt, majd egy szitából meghintjük kakaóporral és egy kevés porcukorral. Végül díszekkel dekoráljuk.



Tipp

A trüffelkrém helyett használhatjuk a hagyományos csokoládékrémet is, ami a Stefánia-tortánál olvasható. A karácsonyi süteményekhez hozzátartoznak a tekercsek, ilyen a nem annyira megszokott zserbótekercs vagy a csodás gesztenyebomba is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!