Narancsos kuglóf

Hozzávalók

Elkészítés

édes sütemény, egyszerű kuglóf tészta, finom kuglóf recept, kevert kuglóf recept, kevert sütemény recept, kuglóf, kuglóf alaprecept, kuglóf recept, kuglóf recept képekkel, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, narancsos kuglóf recept, teasütemény, vajas kuglóf recept,

Nem csak szép, de nagyon finom is ez a kuglof. Ne sajnáljuk belőle a narancsot!

1. lépés:
A puha vajhoz adjuk a vaníliát és a porcukrot, majd robotgép segítségével habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és teljesen habosra dolgozzuk. Mehet bele a tejföl, a finomra reszelt narancshéj és az egyik narancs kifacsart leve is. Simára keverjük a masszát.

2. lépés:
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, összeforgatjuk, végül a pisztáciát is beleszórjuk. A masszát egy vajazott és lisztezett fém, vagy egy sima szilikon kuglófformába kanalazzuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, mielőtt kiborítjuk.

3. lépés:
Egy fél narancs levét alaposan összekeverjük 10 dkg porcukorral, és az így kapott cukormázat a sütemény tetejére csurgatjuk. Megszórjuk vágott pisztáciával, és tálalhatjuk is.



Tipp

Ha kipróbálnád a kelt tésztából készült kuglófot is, íme a mazsolás receptje!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások