
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
12 szelethez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Narancsos kuglóf
Hozzávalók
Elkészítés
Nem csak szép, de nagyon finom is ez a kuglof. Ne sajnáljuk belőle a narancsot!
1. lépés:
A puha vajhoz adjuk a vaníliát és a porcukrot, majd robotgép segítségével habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és teljesen habosra dolgozzuk. Mehet bele a tejföl, a finomra reszelt narancshéj és az egyik narancs kifacsart leve is. Simára keverjük a masszát.
2. lépés:
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, összeforgatjuk, végül a pisztáciát is beleszórjuk. A masszát egy vajazott és lisztezett fém, vagy egy sima szilikon kuglófformába kanalazzuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, mielőtt kiborítjuk.
3. lépés:
Egy fél narancs levét alaposan összekeverjük 10 dkg porcukorral, és az így kapott cukormázat a sütemény tetejére csurgatjuk. Megszórjuk vágott pisztáciával, és tálalhatjuk is.
Tipp
Ha kipróbálnád a kelt tésztából készült kuglófot is, íme a mazsolás receptje!