Narancsos-marcipános bejgli

Hozzávalók

Narancsos-marcipános bejgli

Elkészítés

bejgli pisztáciával, bejgli recept, finom bejgli recept, karácsonyi bejgli recept, karácsonyi édesség recept, karácsonyi sütemény recept, különleges bejgli, mandulás bejgli recept, marcipános bejgli recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, ünnepi recept,

Bejgli marcipánrajongóknak, narancshéjjal és csodás pisztáciával!

1. lépés
A tejszínt meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kevés porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a tészta többi hozzávalóját elkezdjük összeállítani a tésztát, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A készre dagasztott tésztát kettéválasztjuk, majd fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

2. lépés
A töltelék hozzávalóit a kandírozott narancshéj és pisztácia kivételével egy edénybe mérjük, és folyamatos keverés mellett összefőzzük. A végén hozzáadjuk a narancshéjat és a pisztáciát is. (Utóbbiakat elhagyhatjuk ha csak marcipános ízű bejglit sütnénk.)

3. lépés
A pihentetett tésztagombócokat külön-külön, két darab – nagyon kevés liszttel meghintett – sütőpapír között téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a két szélén vékony peremet szabadon hagyunk. Ezeket behajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk a megkent tésztát. Az alján az illesztést óvatosan összecsípjük, és azzal lefelé fordítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A másik rudat is elkészítjük.

4. lépés
A tojást szétválasztjuk, majd a sárgájával kizárólag hosszanti irányban lekenjük a süteményeket. Hagyjuk teljesen rászáradni a tojást, így legalább 1 órát pihentetjük. Ezután az elhabart tojásfehérjével is lekenjük, de csak keresztirányban. A nyers bejgliket hűvös helyen (nem hűtőben) minimum 2-3 órán át, de akár egy éjszaka is pihentetjük.

5. lépés
Mindkét rudat alaposan megszurkáljuk (a tepsiig érjünk le), majd 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt!



Tipp

A nem hagyományos bejgli mellett megfér a diós és mákos bejgli is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások