Négerkocka

Hozzávalók

Elkészítés

krémes sütemény, Nagyi Titka Búzarétesliszt,

Hétvégi ebéd vagy ünnepi vacsora végén is megállja a helyét ez a sütemény.

1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat. Eldolgozzuk a tejjel, a szódabikarbónás liszttel, a kakaóval, a durvára vágott dióval, csokoládéval és a reszelt narancshéjjal.

2. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük 20 percig.) A tetejét megkenjük a lekvárral, és hagyjuk kihűlni.

3. lépés
Elkészítjük a tojáshabot. Ehhez vízgőz fölött felverjük a fehérjéket a porcukorral. Akkor lesz kész, ha már fényes és jó kemény a hab. Elegyengetjük a kakaós tészta tetején.

4. lépés
Az étcsokoládét összeolvasztjuk a vajjal, simára keverjük, végül eloszlatjuk a hab tetején. Néhány óra
elteltével kockákra vágjuk. Figyeljünk rá, hogy minden vágás között töröljük meg a kést vizes papírtörlővel. Hűtőben tároljuk!



Tipp

Nagyon finom lesz a négerkocka akkor is, ha a tojáshabba kókuszreszeléket is keverünk vagy a lekvár és a tojáshab közé egy réteg gesztenyés krémet kenünk. Ha kipróbálnál más klasszikus krémes süteményt is, akkor a hatlapos sütemény receptjét is nézd meg!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!