Négy évszak pizza

Hozzávalók

négy évszak pizza

Elkészítés

Nagyi Titka Pizzaliszt, olasz étel recept, olasz recept, otthoni pizzasütés, Pizza, pizza házilag, pizza recept, pizzaliszt recept, pizzatészta recept, töltött szélű pizza recept,

Sajttal töltött szélek, szépen elválasztott feltétek, fő a változatosság!

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros vízbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kevés lisztet, és hagyjuk felfutni.

2. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, végül alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, és pár perc pihentetés után négyzet alakúra nyújtjuk. Egyenesre vágjuk a széleket, a leeső darabokat félretesszük. Ennél a lépésnél érdemes áttenni egy sütőpapíral bélelt tepsire a pizzalapot. A tészta szélét kirakjuk sajtrudakkal, majd szorosan ráhajtjuk a túllógó tésztát. A levágott szélekbe is sajtot csomagolunk, majd betesszük középre elválasztóvonalnak.

4. lépés

A 4 részt tetszés szerinti feltétekkel ízesítjük. Nagyon finom, ha próbálunk az évszakoknak megfelelő, eltérő ízesítéseket használni. A tavasz lehet például fokhagymás tejföl alapon vékonyra vágott cukkíni, friss tehén- vagy kecskesajttal, egy kevés mozzarellával. A nyár tipikusan a mozzarellás, paradicsomos, bazsalikomos pizza évszaka. Az ősz ízeihez előkerülhet a gomba és a sonka. A tél pedig inkább a konzervek évszaka, így az én pizzámra pesto és sok olajbogyó került. De az a lényeg, hogy szárnyaljon a fantáziánk!

5. lépés

A pizzát 230 fokra előmelegített sütőben, kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Elképesztő ízbomba válik a pizzából, ha fokhagymás olívaolajjal vékonyan megkenjük a kisült pizza szélét. Ha tetszett a formázás, próbáld ki a pizzahajót is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások