
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
45 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Néró teasütemény
Hozzávalók
Elkészítés
A cukrászdák alap aprósüteménye, amit nagyon könnyű elkészíteni.
1. lépés:
A puha vajhoz adjuk a porcukrot, a finomra reszelt citromhéjat és a vanília kikapart magjait. Robotgép segítségével habosra keverjük
2. lépés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat egyesével, folyamatos keverés mellett a vajkrémbe dolgozzuk.
3. lépés:
A lisztet a vajas, tojásos masszához szitáljuk, majd összevegyítjük. Az így kapott tésztát sima csövű habzsákba szedjük. Ha nincs habzsákunk, használhatunk egy uzsonnás tasakot is, aminek az egyik sarkába töltjük a tésztát, majd levágjuk a végét.
4. lépés:
Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk, köztük helyet hagyva, mert valamennyit terülni fognak. Ha csúcsos a tetejük, kicsit bevizezett ujjal le tudjuk nyomni. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 8 percre. Addig sütjük, amíg a széle kissé megpirul, de a teteje ne legyen barna. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a sütőlapon pihenni.
5. lépés:
A kihűlt kekszeket egy kevés lekvárral összeragasztjuk, majd a tetejét becsíkozzuk olvasztott étcsokoládéval.
Tipp
Ha tetszett a recept, érdemes kipróbálnod a non plus ultrát is!