
-
Elkészítési idő: 120 perc
-
12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Nosztalgia kifli
Hozzávalók
Elkészítés
Süss foszlós, puha kiflit egyszerűen!
1. lépés
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. lépés
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt is. A tésztát alaposan megdagasztjuk. A dagasztás vége felé, több részletben beledolgozzuk a puha vajat is. Az alaposan összedolgozott tésztát áttesszük egy vékonyan kiolajozott tálba, ezután letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, 2 egyenlő részre osztjuk. Mindkettőből gombócot formázunk, 5-10 percig hagyjuk kelni. Ezután kb. 30 cm-es körré nyújtjuk őket, és 6-6 cikkre vágjuk fel. Mindegyik cikket még külön-külön elvékonyítjuk, majd szorosan feltekerjük őket. A hajtott felével lefelé, meghajlítva, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. További 30 percig kelesztjük.
4. lépés
Sütés előtt megkenjük tejjel vagy tojással a kiflik tetejét. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és – amennyiben nincs rajta gőzfunkció – bespricceljük kicsit vízzel, vagy a sütő aljába teszünk egy meleg vizes edényt. A 180 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt készre sütjük a kifliket.
Tipp
Próbáld ki a klasszikus tejes kiflit is!