Nosztalgia kifli

Hozzávalók

Nosztalgia kifli

Elkészítés

foszlós kifli recept, kifli recept, kifli tönkölylisztből, kiflikészítés otthon, kiflisütés, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, puha kifli recept, tejes kifli recept, vajas kifli recept,

Süss foszlós, puha kiflit egyszerűen!

1. lépés
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt is. A tésztát alaposan megdagasztjuk. A dagasztás vége felé, több részletben beledolgozzuk a puha vajat is. Az alaposan összedolgozott tésztát áttesszük egy vékonyan kiolajozott tálba, ezután letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, 2 egyenlő részre osztjuk. Mindkettőből gombócot formázunk, 5-10 percig hagyjuk kelni. Ezután kb. 30 cm-es körré nyújtjuk őket, és 6-6 cikkre vágjuk fel. Mindegyik cikket még külön-külön elvékonyítjuk, majd szorosan feltekerjük őket. A hajtott felével lefelé, meghajlítva, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. További 30 percig kelesztjük.

4. lépés
Sütés előtt megkenjük tejjel vagy tojással a kiflik tetejét. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és – amennyiben nincs rajta gőzfunkció – bespricceljük kicsit vízzel, vagy a sütő aljába teszünk egy meleg vizes edényt. A 180 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt készre sütjük a kifliket.



Tipp

Próbáld ki a klasszikus tejes kiflit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások