Nyári málnás tönkölytorta

Hozzávalók

Elkészítés

málnás tönkölytorta, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,

A tönkölybúza jótékony hatásait magában hordozó málnás finomság.

1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vékonyan kenjünk ki egy 23 cm átmérőjű, kerek, csatos tortaformát.
Rendezzük el a málnákat lyukas felükkel lefelé a formában, szorosan egymás mellé rakva. A maradékot tegyük félre.

2. lépés
Robotgép segítségével habosítsuk fel a cukrot a vajjal egy nagy tálban, és verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat is egyesével, tojásonként egy kanál liszttel, megelőzve ezzel a massza szétválását. Tegyük hozzá a darált mandulát, keverjük meg, majd öntsük bele a maradék lisztet, a sütőport és a sót. Addig keverjük, amíg egyenletessé válik a massza és nincsenek benne lisztcsomók. Óvatosan forgassuk bele a maradék málnát is, egyszer-kétszer átkeverve.

3. lépés
Merjük a tésztát az előkészített formába és simítsuk el a tetejét. Süssük 45–60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 45 percig sütjük.) Rácsra fordítva hagyjuk hűlni.



Tipp

Ízlés szerint hintsük meg porcukorral a málnás tönkölytortát, és kínáljuk tejszínnel vagy crème fraîche-sel. Ha szívesen kísérletezel a tönköllyel, készítsd el az amerikai csokis kekszet és a tönkölypalacsintát https://nagyititka.hu/tonkoly-palacsinta/ is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm