
-
Elkészítési idő: 80 perc
-
35×25 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Olasz rétes
Hozzávalók
Elkészítés
Nevezhetjük lusta asszony rétesének vagy szórt rétesnek is, egy biztos: rengeteg gyümölcs és sok-sok túró teszi nagyszerűvé ezt a süteményt.
1. lépés
A lisztet, a porcukrot és a sütőport összeszitáljuk egy nagy tálba. Az olvasztott vaj felét a tepsi aljába kenjük egyenletesen egy ecsettel, majd megszórjuk a lisztes keverék felével. Rámorzsoljuk a túrót, és közé kanalazzuk a tejfölt is. Mehet a tetejére a gyümölcs. (Az áfonyában az a jó, hogy beteríti az egész süteményt.)
2. lépés
A maradék cukros lisztet simára keverjük a tojással, a vaníliával, a tejjel és az olvasztott vaj másik felével. Az összeállított sütemény tetejére öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. A szeleteléssel várjuk meg, amíg teljesen kihűl az olasz rétes.
Tipp
Az olasz rétes nyáron sárgabarackkal, némi áfonyával vagy szederrel megbolondítva a legfinomabb, de tökéletes meggyel, cseresznyével is. Szezonon kívül fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk hozzá. A túrós sütemények rajongóinak érdemes kipróbálni a klasszikus Rákóczi-túróst és a túrós táskát is.