Olívás rúd

Hozzávalók

Olívás rúd

Elkészítés

élesztős sós rúd, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, olajbogyós rúd recept, olívás recept, olívás sós sütemény recept, recept szilveszterre, sós aprósütemény recept, sós kelt tészta recept, sós rúd recept, sós sütemény recept, sós vendégváró recept,

Készíts sörkorcsolyát olívával!

1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. Majd összekeverjük a tészta többi hozzávalójával, és ruganyos állagúra dolgozzuk. A dagasztás végén hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott olívát.

2. lépés
A tésztát letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük, majd lisztezett munkalapon 6-8 mm vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük az elhabart tojással, ráreszeljük a sajtot, és tetszőleges méretűre vágjuk.

3. lépés
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kelni hagyjuk, amíg bemelegszik a sütő.

4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha még ennél is egyszerűbb receptet keresel, próbáld ki az olívás-cheddaros kockát!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!