
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
15-20 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Olívás-szárított paradicsomos scone
Hozzávalók
Elkészítés
Nem hagyományos, de annál finomabb, ráadásul pillanatok alatt elkészül.
1. lépés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd morzsásra dolgozzuk a hideg vajjal és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk a tojást, a másik tojás sárgáját (a fehérjét félretesszük a kenéshez), a joghurtot és a többi ízesítőt. Összedolgozzuk, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
2. lépés
Közepes méretű pogácsaszaggatóval kivágjuk a korongokat, áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejüket megkenjük a félretett tojáfehérjével.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 14 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Az ízesítőket ízlés szerint variálhatjuk, tehetünk bele kolbászdarabokat, szárított sonkát, is. Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos scone-t is, amit még ennél is egyszerűbb elkészíteni.