Olívás-szárított paradicsomos scone

Hozzávalók

olivás paradicsomos scone

Elkészítés

angol sós pogácsa recept, egyszerű pogácsa recept, egyszerű sós sütemény, gyors sós sütemény, imádunk sütni pogácsa recept, Nagyi Titka pogácsaliszt, Nagyi titka pogácsaliszt recept, Nagyi titka recept, olajbogyós recept, olívás pogácsa recept, scone recept, sós aprósütemény recept, sós scone recept, sütemény kirándulásra, sütemény uzsonnára, sütőporos pogácsa recept, szárított paradicsomos sütemény,

Nem hagyományos, de annál finomabb, ráadásul pillanatok alatt elkészül.

1. lépés

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd morzsásra dolgozzuk a hideg vajjal és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk a tojást, a másik tojás sárgáját (a fehérjét félretesszük a kenéshez), a joghurtot és a többi ízesítőt. Összedolgozzuk, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.

2. lépés

Közepes méretű pogácsaszaggatóval kivágjuk a korongokat, áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejüket megkenjük a félretett tojáfehérjével.

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 14 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Az ízesítőket ízlés szerint variálhatjuk, tehetünk bele kolbászdarabokat, szárított sonkát, is. Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos scone-t is, amit még ennél is egyszerűbb elkészíteni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!