Olívás tönkölybucik

Hozzávalók

Olívás bucik

Elkészítés

finom zsemle, gyors zsemle, Nagyi titka kenyérliszt recept, olajbogyós péksütemény recept, olajbogyós zsemle recept, olívás péksütemény recept, olívás zsemle recept, péksütemény recept, puha kelt tészta, puha zsemle, tépős zsemle, tojásmentes péksütemény recept, zsemle alaprecept, zsemle egyszerűen, zsemle recept, zsömle alaprecept, zsömle egyszerűen, zsömle recept,

Képzelt csak, hogy ezeket a puha bucikat megtöltöd frissen grillezett hússal vagy zöldséggel.

1. lépés

A cukrot a langyos vízbe keverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig hagyjuk, hogy felhabosodjon.

2. lépés

Az átszitált lisztből, a sóból, az élesztős vízből és az olajból ruganyos tésztát dagasztunk, közben beledolgozzuk a feldarabolt olajbogyót, a bazsalikomot és a reszelt parmezánt is. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 6 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk. Ehhez a tészta széleit középre húzzuk, megfordítjuk és kis gombócokat gömbölyítünk.

4. lépés

Sütőpapírral bélelt sütőedénybe helyezzük a zsemléket jó 2-3 ujjnyi távolságra egymástól. Újabb 15 percig kelesztjük.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük a bucikat. Még melegen megkenjük a tetejüket olívaolajjal és meghintjük még egy kevés reszelt parmezánnal.



Tipp

Az olajbogyó természetesen cserélhető akár szárított paradicsomra vagy sült paprikára is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!