
-
Elkészítési idő: 30 perc + 60 perc pihentetés = 90 perc
-
6 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Olívás tönkölybucik
Hozzávalók
Elkészítés
Képzelt csak, hogy ezeket a puha bucikat megtöltöd frissen grillezett hússal vagy zöldséggel.
1. lépés
A cukrot a langyos vízbe keverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig hagyjuk, hogy felhabosodjon.
2. lépés
Az átszitált lisztből, a sóból, az élesztős vízből és az olajból ruganyos tésztát dagasztunk, közben beledolgozzuk a feldarabolt olajbogyót, a bazsalikomot és a reszelt parmezánt is. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát 6 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk. Ehhez a tészta széleit középre húzzuk, megfordítjuk és kis gombócokat gömbölyítünk.
4. lépés
Sütőpapírral bélelt sütőedénybe helyezzük a zsemléket jó 2-3 ujjnyi távolságra egymástól. Újabb 15 percig kelesztjük.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük a bucikat. Még melegen megkenjük a tetejüket olívaolajjal és meghintjük még egy kevés reszelt parmezánnal.
Tipp
Az olajbogyó természetesen cserélhető akár szárított paradicsomra vagy sült paprikára is.