Omlós almás lepény

Hozzávalók

Elkészítés

almás lepény, almás pite, almás sütemény, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt,

Vékony, omlós tészta, vastag almatöltelék – ilyen a tökéletes almás lepény!

1. lépés
Az almás sütemény tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Az almákat megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük fahéjjal és cukorral, finomra reszelt citromhéjjal, majd egy nagy fazékban addig pároljuk, amíg nem marad leve. Hagyjuk kihűlni.

2. lépés
A tésztát megfelezzük, kinyújtjuk egy sütőpapíron, és az egyik lapot a tepsi aljára helyezzük, majd megszórjuk vékonyan a morzsával. Rászedjük az almatölteléket, végül a másik kinyújtott tésztalappal lezárjuk.

3. lépés
Villával megszurkáljuk a tetejét, megkenjük elhabart tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 35–40 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 35 percig sütjük.) Miután kihűlt, porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk az almás lepényt.



Tipp

Még finomabb lesz az almás lepény, ha többféle almát használsz hozzá. Érdemes kipróbálni karamellöntettel vagy vaníliafagylalttal is, mindkét verzió nagyon finom! Ha nincs időd az almás lepényre, akkor ezt a gyors almatortát süsd meg!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások