
-
Elkészítési idő: 45 perc + 60 perc hűtés = 105 perc
-
kb. 40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Omlós szilvalekváros csigakeksz
Hozzávalók
Elkészítés
A tökéletes karácsonyi aprósütemény.
1. lépés
A tésztához az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk a hideg, felkockázott vajat a liszttel, majd készre gyúrjuk a tejföl hozzáadásával. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre betesszük a fagyasztóba pihenni.
2. lépés
A kihűtött tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 40×50 cm-es téglalapot kell kapnunk. A széleit egyenesre vágjuk, majd hosszában kettévágjuk.
3. lépés
Mindkét tésztalapot megkenjük a szilvalekvárral (ha nagyon sűrű, langyosítsuk meg kicsit), majd szorosan feltekerjük. Ismét 30 perc hűtés következik.
4. lépés
Éles késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk a rudakat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk csigákat. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 14-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Még melegen meghempergetjük porcukorban a süteményeket.
Tipp
Próbáld ki a mogyorós és mandulás kifliket is!