Ördögpirula

Hozzávalók

Elkészítés

édessség recept, fánk élesztő nélkül, fánk forrázott tésztából, fánk recept, farsangi recept, finom fánk recept, forrázott fánk recept, kakaós fánk, ördögpirula recept,

Pillekönnyű pufi fánkocskák élesztő nélkül.

1. lépés:
A vizet a vajjal és a sóval összeforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet, és nagyjából 3-4 percig keverjük, amíg a tészta szépen összeáll, és valamennyire átsül a liszt. Gyors és erős mozdulatokkal dolgozzunk!

2. lépés:
Az így kapott masszát levesszük a lángról, majd egyenként belekeverke a tojásokat nagyon alaposan összedolgozzuk. Használhatunk robotgépet, de egy fakanál is megteszi. A tészát hagyjuk pihenni 90 percig.

3. lépés:
A tésztából diónyinál kisebb darabokat csípünk le, gombóccá formázzuk, és félretesszük őket.

4. lépés:
Az olajat közepes lángon felmelegítjük egy serpenyőben. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró. Egyszerre kb.10 golyót teszünk a serpenyőbe, és kb. 6 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat. Az elején érdemes egy kifröccsenésgátló fedőt az edényre tenni, így hamarabb kezdenek nőni a sütemények, majd félidőben levenni azt. A sima fedőt nem ajánlom, mert ha a lecsapódó pára belecsöppen a forró olajba, fröcskölni kezd.

5. lépés:
A kisült fánkokat papírtörlővel bélelt tálra szedjük, majd meghempergetjük kakaós vagy fahéjas porcukorban.



Tipp

A fánkocskákat ehetjük a fent leírt módon, de tálalhatunk hozzá csokoládé- vagy pisztáciakrémet, esetleg lekvárt is! Ha pedig további recepteket is kipróbálnál, ajánlom a túrófánkot!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások