
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
50-60 darabhoz
-
Nehézségi fok: 4/5
-
Nyomtatás
Ördögpirula
Hozzávalók
Elkészítés
Pillekönnyű pufi fánkocskák élesztő nélkül.
1. lépés:
A vizet a vajjal és a sóval összeforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet, és nagyjából 3-4 percig keverjük, amíg a tészta szépen összeáll, és valamennyire átsül a liszt. Gyors és erős mozdulatokkal dolgozzunk!
2. lépés:
Az így kapott masszát levesszük a lángról, majd egyenként belekeverke a tojásokat nagyon alaposan összedolgozzuk. Használhatunk robotgépet, de egy fakanál is megteszi. A tészát hagyjuk pihenni 90 percig.
3. lépés:
A tésztából diónyinál kisebb darabokat csípünk le, gombóccá formázzuk, és félretesszük őket.
4. lépés:
Az olajat közepes lángon felmelegítjük egy serpenyőben. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró. Egyszerre kb.10 golyót teszünk a serpenyőbe, és kb. 6 perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat. Az elején érdemes egy kifröccsenésgátló fedőt az edényre tenni, így hamarabb kezdenek nőni a sütemények, majd félidőben levenni azt. A sima fedőt nem ajánlom, mert ha a lecsapódó pára belecsöppen a forró olajba, fröcskölni kezd.
5. lépés:
A kisült fánkokat papírtörlővel bélelt tálra szedjük, majd meghempergetjük kakaós vagy fahéjas porcukorban.
Tipp
A fánkocskákat ehetjük a fent leírt módon, de tálalhatunk hozzá csokoládé- vagy pisztáciakrémet, esetleg lekvárt is! Ha pedig további recepteket is kipróbálnál, ajánlom a túrófánkot!