Oregánós-parmezános rudak

Hozzávalók

Elkészítés

egyszerű sós sütemény recept, fűszeres ropogtatni való, gyors aprósütemény recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, sajtos aprósütemény recept, sajtos rúd recept, sós aprósütemény, sós aprósütemény recept, sós rúd recept,

Fantasztikusan finom, fűszeres ropogtatnivaló recept.

1. lépés:
A lisztet megsózzuk, belekeverjük az oregánót, majd összemorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, a finomra reszelt parmezánnal és a villával elhabart tojás felével. sima tésztát gyúrunk belőle. Ha nagyon megpuhulna a vaj, és a tészta ragadna, akkor csomagoljuk be, és tegyük hűtőbe egy órára pihenni. De ha elég gyorsan dolgoztunk, akkor akár azonnal is nyújtható lesz a tészta.

2. lépés:
Lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét megkenjük az elhabart tojás másik felével, végül meghintjük magokkal és reszelt sajttal. Rövid rudakra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

3. lépés:
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Dobozban sokáig eláll. Olcsóbb megoldás, ha a parmezánt pl. könnyebben elérhető grana padano sajtra cseréljük.



Tipp

Ha szereted az ízes, sós süteményeket, a szárított paradicsomos tönkölyrudak is ízleni fognak!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm