
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Oregánós-parmezános rudak
Hozzávalók
Elkészítés
Fantasztikusan finom, fűszeres ropogtatnivaló recept.
1. lépés:
A lisztet megsózzuk, belekeverjük az oregánót, majd összemorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, a finomra reszelt parmezánnal és a villával elhabart tojás felével. sima tésztát gyúrunk belőle. Ha nagyon megpuhulna a vaj, és a tészta ragadna, akkor csomagoljuk be, és tegyük hűtőbe egy órára pihenni. De ha elég gyorsan dolgoztunk, akkor akár azonnal is nyújtható lesz a tészta.
2. lépés:
Lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét megkenjük az elhabart tojás másik felével, végül meghintjük magokkal és reszelt sajttal. Rövid rudakra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
3. lépés:
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Dobozban sokáig eláll. Olcsóbb megoldás, ha a parmezánt pl. könnyebben elérhető grana padano sajtra cseréljük.
Tipp
Ha szereted az ízes, sós süteményeket, a szárított paradicsomos tönkölyrudak is ízleni fognak!