Őszi tönkölykeksz

Hozzávalók

Őszi tönkölykeksz

Elkészítés

aszalt gyümölcsös keksz, édes keksz recept, egyszerű keksz recept, gyors keksz recept, keksz házilag, keksz recept, keksz uzsonnára, magos keksz, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, tönkölybúza recept, tönkölykeksz recept, tönkölylisztes keksz,

Igazi őszi kekszek aszalt gyümölcsökkel és olajos magvakkal.

1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd eldolgozzuk benne a tojást, végül pedig a száraz hozzávalókat is.

2. lépés
Belegyúrjuk a reszelt vagy kandírozott narancshéjat, az olajos majgvakat és a felaprított aszalt gyümölcsöket. Fóliába csomagolva, 20 percre fagyasztóba tesszük a tésztát.

3. lépés
A tésztából diónyi gombócokat gömbölyítünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kissé ellapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.



Tipp

Ha megjött a kedves a sütéshez, próbáld ki a raffaello kekszet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!