
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
40 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Őszibarack sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Igazi lakodalmi süti a nagymama receptfüzetéből.
1. lépés
A tojássárgájákat, a vajat, a vaníliakivonatot és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet is. Jól formázható tésztává gyúrjuk.
2. lépés
A tésztából kisebb diónyi darabokat csípünk le, és golyókat gömbölyítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a halmokat, és 180 fokos sütőben kb. 15-16 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 13 percig sütjük.)
3. lépés
A még meleg kekszek közepét kivájjuk egy hegyes késsel. Egészen a burokig kell kaparnunk, óvatosan, finoman, nehogy összeroppantsuk őket.
4. lépés
A kivájt kekszeket morzsásra törjük, majd összekeverjük a porcukorral, a lekvárral, a vajjal, a kakaóval és a vaníliával/rummal. A kókuszgolyóhoz hasonló állagúnak kell lennie. A héjakat megtöltjük a masszával, és összeragasztjuk. Állni hagyjuk néhány órán át, vagy akár egész éjjel is.
5. lépés
A pihentetés után hígított ételfestékkel vékonyan megkenjük, végül porcukorba forgatjuk. Ha állt egy kicsit, óvatosan ledörzsöljük az ujjainkkal a felesleges cukrot róla. Lezárt dobozban sokáig eláll!
Tipp
Fontos, hogy a tészta közepét még melegen kaparjuk ki, így lesz szép az őszibarack süteményünk. Ha megvan a sütimorzsa, akkor akár másnap is folytatható az összeállítása. A színezéshez érdemes természetes színezékeket használni. A non plus ultra is ismerős lehet lakodalmak süteményes asztaláról, készítsd el ezt a receptet is!