
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
20 cm-es tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Őszibarackos-málnás sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Készíts vajas piskótát barackkal és málnával!
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is. Mehetnek bele a száraz hozzávalók, végül pedig lazítsuk fel a tejjel.
2. lépés
A tésztát sütőpapírral bélelt aljú tortaformába simítjuk (ha nincs, használjunk egy kisebb tepsit). A tetejét megszórjuk málnával, majd elrendezzük rajta a felszeletelt őszibarackot.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük.Tálalhatunk hozzá tejszínhabot.
Tipp
Az őszibarack lehet konzerv is szezonon kívül, és málnából is használjunk nyugodtan fagyasztottat. Ha pedig más süteményt is kipróbálnál, az őszibarackos lepény remek választás.