
-
Elkészítési idő: 90 perc + 30 perc pihentetés = 120 perc
-
kb. 34x23 cm-es sütőedényhez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Palacsinta lasagne
Hozzávalók
Elkészítés
Próbáld ki a lasagnét palacsintával készítve!
1. lépés
A palacsinta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Elegendő egészen világosra sütni őket. Kb. 16 darab palacsintát kell kapnunk.
2. lépés
A felaprított hagymát megpirítjuk egy kiolajozott, forró serpenyőben. Megszózzuk, majd hozzáadjuk a darálthúst, alaposan átsütögetjük, ezután belekeverjük a felaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Kevés vízzel pótoljuk a folyadékot, amikor elpárolog a húsról. Végül felöntjük a passzírozott paradicsompürével, adunk hozzá egy egészen kevés cukrot, és csendes lángon főzzük kb. 10 percig. Az elkészült szószt félretesszük.
3. lépés
Egy kisebb lábasban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, világosra sütögetjük. Több részletben, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Ügyeljünk rá, hogy mindig csomómentesre keverjük. Hagyjuk csendesebb lángon kb. 5 perc alatt készre főni, közben ízesítjük sóval és borssal. (Ha van otthon szerecsendió, mindenképp reszeljünk bele egy keveset.)
4. lépés
A sütőformát kiolajozzuk, majd az aljába fektetünk 2 palacsintát, erre jön egy réteg húsos ragu, azután az újabb palacsinták, egy adag besamel, amire szórunk egy kevés reszelt sajtot. Így rétegezzük egyészen az utolsó palacsintákig. Ezekre még egy vékony réteg besamel kerül és egy adag reszelt sajt.
5. lépés
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt legalább 30 percig érdemes pihentetni, amíg langyosra hűl, és szépen szeletelhetővé válik.
Tipp
Nyáron szívesen sütök palacsintát, így amikor valami édes főételre vágyom, a túrós palacsintatekercseket készítem el.