
-
Elkészítési idő: 30 perc + 60 perc pihentetés = 90 perc
-
40-60 apró kekszhez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Parmezános-kakukkfüves keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Fűszeres sós keksz, ami jó lesz mártogatós krémekhez.
1. lépés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A kakukkfüvet cserélhetjük más zöld fűszerekre is bátran!
2. lépés
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk. Tetszőleges kiszúróval kisebb kekszeket vágunk ki belőle. (Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot, dolgozzunk tésztavágóval.) Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetjüket megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával. Megszórjuk a lenmaggal.
3. lépés
170 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük. A kihűlt kekeszeket dobozban tároljuk. Jól passzol például friss zöld fűszerekkel (pl. snidling) elkevert tejfölhöz.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos sablét is!