Parmezános-kakukkfüves keksz

Hozzávalók

parmezános kakukkfüves keksz

Elkészítés

egyszerű sós keksz recept, fűszeres sós keksz recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka recept, Nagyi titka sós aprósütemény recept, sós aprósütemény recept, sós keksz házilag, sós keksz mártogatóshoz, sós keksz recept, zöld fűszeres keksz,

Fűszeres sós keksz, ami jó lesz mártogatós krémekhez.

1. lépés

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A kakukkfüvet cserélhetjük más zöld fűszerekre is bátran!

2. lépés

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk. Tetszőleges kiszúróval kisebb kekszeket vágunk ki belőle. (Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot, dolgozzunk tésztavágóval.) Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetjüket megkenjük a tejjel elhabart tojássárgájával. Megszórjuk a lenmaggal.

3. lépés

170 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük. A kihűlt kekeszeket dobozban tároljuk. Jól passzol például friss zöld fűszerekkel (pl. snidling) elkevert tejfölhöz.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a sajtos sablét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!