Perecfalatok

Hozzávalók

Perecfalatok

Elkészítés

bajor perec recept, Nagyi Titka Búzafinomliszt, nasi recept, perec recept, perecfalatok, puha perec recept, recept kiránduláshoz, sós sütemény recept, uzsonnaötlet,

Praktikus kis falatok uzsonnára vagy kirándulásra.

1. lépés

A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és sóval megdagasztjuk. A vajat már csak akkor adjuk hozzá, ha összeállt a tészta, ezt is alaposan dolgozzuk bele. Letakarva, meleg helyen 45-60 percig kelesztjük.

2. lépés

A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyikből hurkát sodrunk, ezután pedig kis darabokra vágjuk. Hagyhatjuk így, vagy meg is gömbölygethetjük a darabokat.

3. lépés

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, egy nagy csipetnyi sót, és beledobunk 8-10 darab tésztát. 1 percig főzzük, ezután egy sütőpapírral bélelt, olajozott tepsire szedjük a gombócokat. A tetejüket megszórjuk nagyszemű sóval (reszelt sajttal is kipróbálhatod). 200 fokra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha belejöttünk a sütésbe, készíthetünk bajor zsemlét vagy bajor perecet is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások