
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés perc
-
1 nagy tepsinyi adaghoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Perecfalatok
Hozzávalók
Elkészítés
Praktikus kis falatok uzsonnára vagy kirándulásra.
1. lépés
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és sóval megdagasztjuk. A vajat már csak akkor adjuk hozzá, ha összeállt a tészta, ezt is alaposan dolgozzuk bele. Letakarva, meleg helyen 45-60 percig kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyikből hurkát sodrunk, ezután pedig kis darabokra vágjuk. Hagyhatjuk így, vagy meg is gömbölygethetjük a darabokat.
3. lépés
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, egy nagy csipetnyi sót, és beledobunk 8-10 darab tésztát. 1 percig főzzük, ezután egy sütőpapírral bélelt, olajozott tepsire szedjük a gombócokat. A tetejüket megszórjuk nagyszemű sóval (reszelt sajttal is kipróbálhatod). 200 fokra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha belejöttünk a sütésbe, készíthetünk bajor zsemlét vagy bajor perecet is.