Pestos kalács

Hozzávalók

pestos kalács

Elkészítés

csavart kalács formázása, csavart kalács recept, fűszeres kalács recept, kalács formázás, kalács húsvétra, kalács recept, kalácssütés fázisfotókkal, különleges kalács recept, Nagyi titka kalács recept, Nagyi titka kalácsliszt recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, Nagyi titka recept, pestos kalács recept, sós kalács recept, töltött kalács recept,

Így készíts meseszép sós kalácsot.

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés

A tészta többi hozzávalóját – a vaj kivételével – egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet is, és alaposan megdagasztjuk. Amikor a tészta már összeállt, több részletben beledogozzuk a puha vajat is.

3. lépés

Letakarva, meleg helyen kb. 45 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

4. lépés

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a pestoval, meghintjük reszelt sajttal, majd a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük. A szélét összecsípjük, majd lefelé fordítjuk. Középen, hosszában kettévágjuk a hengert (a tetejét hagyjuk egyben) majd kifelé fordítva megcsavarjuk. A végét összecsípjük.

5. lépés

Az így kapott tésztát csigavonalban felcsavarjuk, majd áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire. További 30 percig kelesztjük.

6. lépés

A kelesztés után lekenjük tojássárgájával, megszórjuk egy kevés maggal, végül pedig 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.



Tipp

A sós kalácsok gyönyörűen variálhatók, próbáld ki a spenótos-kecskesajtos csigakalácsot vagy a napraforgó kalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások