
-
Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc pihentetés = 60 perc
-
4 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Piadina – olasz laposkenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Igazi nyári recept, készítsd el fél óra alatt!
1. lépés
A lisztet elvegyítjük a sóval és a szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a vizet és a zsírt is. Alaposan összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük.
2. lépés
A pihentetés után 4 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből gombócot formázunk, végül sodrófával vékonyra nyújtjuk.
3. lépés
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd egyesével, oldalanként kb. 2-2 percig sütjük a laposkenyereket. Ahogy elkészültek, rögtön félbehajtjuk őket, és egy benedvesített konyharuha alá tesszük.
4. lépés
Ahogy mindegyik kisült, megtöltjük sajttal, paradicsommal, sonkával, amivel csak szeretnénk, és még kissé átmelegítjük.
Tipp
Ha pedig tudatosabban táplálkozol, próbáld ki a teljes kiőrlésű laposkenyeret is!