Piadina – olasz laposkenyér

Hozzávalók

Piadina

Elkészítés

egyszerű laposkenyér recept, egyszerű piadina recept, gyors laposkenyér recept, laposkenyér házilag, Nagyi titka kenyérliszt recept, Nagyi titka recept, olasz laposkenyér recept, piadina házilag, piadina otthon, Tölthető kenyér recept,

Igazi nyári recept, készítsd el fél óra alatt!

1. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval és a szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a vizet és a zsírt is. Alaposan összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük.

2. lépés

A pihentetés után 4 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből gombócot formázunk, végül sodrófával vékonyra nyújtjuk.

3. lépés

Egy serpenyőt felforrósítunk, majd egyesével, oldalanként kb. 2-2 percig sütjük a laposkenyereket. Ahogy elkészültek, rögtön félbehajtjuk őket, és egy benedvesített konyharuha alá tesszük.

4. lépés

Ahogy mindegyik kisült, megtöltjük sajttal, paradicsommal, sonkával, amivel csak szeretnénk, és még kissé átmelegítjük.



Tipp

Ha pedig tudatosabban táplálkozol, próbáld ki a teljes kiőrlésű laposkenyeret is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások