Pillekönnyű citromos kuglóf

Hozzávalók

Citromos kuglóf

Elkészítés

citromos kuglóf recept, citromos recept, citromos sütemény recept, édes sütemény, egyszerű citromos sütemény recept, egyszerű kuglóf tészta, finom kuglóf recept, gyors citromos sütemény recept, kevert kuglóf recept, kevert sütemény recept, könnyű kuglóf recept, kuglóf, kuglóf alaprecept, kuglóf recept, kuglóf recept képekkel, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka kuglóf recept, nagyon könnyű sütemény, teasütemény, vajas kuglóf recept,

Egyszerű kevert tészta csodás citromos ízzel.

1. lépés

A puha vajhoz adjuk a vaníliát és a porcukrot, majd robotgép segítségével habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és teljesen habosra dolgozzuk. Végül csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel és a citromok reszelt héjával és kifacsart levével.

2. lépés

A masszát egy vajazott és lisztezett fém, vagy egy sima szilikon kuglófformába kanalazzuk, és 160 fokra előmelegített sütőben, 55-60 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, mielőtt kiborítjuk.

3. lépés

Porcukorral meghintve tálaljuk.



Tipp

A kezeletlen citrushéj nagy kincs. Télen könnyebb hozzájutni, ilyenkor jó adag reszelt citromhéjat egy kisebb befőttes üvegben le is fagyasztok, hogy mindig legyen kéznél. A levét akár jégkockaformában szintén fagyaszthatjuk.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások