Pillekönnyű sajtos pogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

sajtos pogácsa recept,

Olyan finom ez a sajtos pogácsa, hogy soha nem elég belőle egy adag.

1. lépés
A tejet a felkockázott vajjal és a sóval felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt. Hozzáadjuk a lisztet, és gyors, erős mozdulatokkal addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk, ami már elválik az edény falától. Levesszük a lángról, kicsit hűlni hagyjuk a tésztát. Ezután a tojásokat egyesével, folyamatos keverés mellett beledolgozzuk. Végül a reszelt sajtot is elkeverjük benne.

2. lépés
A tésztát habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat nyomunk belőle. Ha csúcsos marad, a tetejüket vizes ujjal le tudjuk szépen nyomni.

3. lépés
A pogácsákat megkenjük vékonyan tojássárgájával, és egy csipetnyi reszelt sajtot szórunk rá. 160 fokra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.



Tipp

A sajt lehet sima trappista, cheddar, füstölt vagy fokhagymás sajt is. A pogácsát meg is tölthetjük házi sajtkrémmel, sőt mártogatóssal is kínálhatjuk. Ha a fűszeresebb ízeket is kedveled, akkor érdemes kipróbálni a medvehagymás rozspogácsát és a kapros-túrós pogácsát is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások