Pirított hagymás-krumplis kalács

Hozzávalók

pirított hagymás-krumplis kalács

Elkészítés

burgonyás kalács recept, csavart kalács recept, hagymás kalács recept, húsvét, húsvéti kalács recept, húsvéti receptek, húsvéti sós kalács recept, kalács recept, krumplis kalács, Nagyi titka kalács recept, Nagyi titka kalácsliszt recept, sós kalács recept,

Ha még nem próbáltál krumplival kalácsot sütni, itt az ideje!

1. lépés

A megtisztított, nagyobb darabokra vágott krumplit puhára főzzük sós vízben. Ezután hagyjuk langyosra hűlni. A főzővízből tegyünk félre, kelleni fog a tésztához!

2. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval és a cukorral, ezután elmorzsoljuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a villával összetört krumplit, a kimért főzőlevet, és elkezdjük dagasztani. Amikor már nagyjából összeállt a tészta, több részletben beledolgozzuk a puha vajat és a pirított hagymát.

3. lépés

60 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.

4. lépés

A megkelt tésztát 6 egyforma részre vágjuk, gombócot formázunk belőlük, és újabb 5 percig kelesztjük. A gombócokból rudakat sodrunk, ezután hármasával összefonjuk, a végüket összecsípjük, és sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába tesszük őket. Természetesen tepsin is süthetjük. 20-30 percig kelesztjük, majd lekenjük az elhabart tojással, megszórhatjuk még egy kevés napraforgómaggal is.

5. lépés

A kalácsokat 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha nem kapunk a boltban pirított hagymát (amit a hot-dogra is szoktak szórni), akkor vaj és olaj keverékét fonnyasszunk meg 2 fej hagymát.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!