
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 35 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Pisztáciás-kardamomos keksz
Hozzávalók
Elkészítés
A pisztácia, a kardamom és a citrom remekül passzolnak egymáshoz.
1. lépés
A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral (ha nincs nádcukor otthon, használhatunk helyette porcukrot is), a vaníliával, a kardamommal és a finomra reszelt citromhéjjal.
2. lépés
Ha már szép habos, eldolgozzuk benne a tojást. Hozzáadjuk a szódabikarbónával vegyített lisztet is.
3. lépés
A megtisztított pisztáciát (nyugodtan használhatunk sósat, elbírja a tészta ennyi cukor mellett) megdaráljuk. A felét finomra őrölve, a másik felét durvára vágva adjuk a masszához. (Én késes aprítóba szoktam egyszerre betenni, így nagyjából ugyanazt az eredményt érem el.)
4. lépés
A tésztát becsomagolva a fagyasztóba tesszük 30 percre.
5. lépés
A megdermedt masszából diónyi méretű gombócokat gömbölyítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, helyet hagyva köztük. (2 adagban kell majd kisütni.)
6. lépés
175 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Amikor kivesszük, még lágy lesz a tészta, hagyjuk langyosra hűlni a tepsin mielőtt leemelnénk a kész kekszeket.
Tipp
A másik hasonló kedvencem a pisztáciás keksz, próbáld ki azt is. Ha pedig megtetszett a kardamom, ki ne hagyd a diós-kardamomos tekercseket!