Pisztáciás-kardamomos keksz

Hozzávalók

pisztáciás kardamomos keksz

Elkészítés

édes keksz recept, egyszerű keksz recept, fűszeres keksz recept, gyors keksz recept, kardamom felhasználása, kardamom süteménybe, kardamoos keksz recept, kekesz teához, keksz recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka keksz recept, pisztáciás keksz recept, pisztáciás sütemény, zöld keksz,

A pisztácia, a kardamom és a citrom remekül passzolnak egymáshoz.

1. lépés

A puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral (ha nincs nádcukor otthon, használhatunk helyette porcukrot is), a vaníliával, a kardamommal és a finomra reszelt citromhéjjal.

2. lépés

Ha már szép habos, eldolgozzuk benne a tojást. Hozzáadjuk a szódabikarbónával vegyített lisztet is.

3. lépés

A megtisztított pisztáciát (nyugodtan használhatunk sósat, elbírja a tészta ennyi cukor mellett) megdaráljuk. A felét finomra őrölve, a másik felét durvára vágva adjuk a masszához. (Én késes aprítóba szoktam egyszerre betenni, így nagyjából ugyanazt az eredményt érem el.)

4. lépés

A tésztát becsomagolva a fagyasztóba tesszük 30 percre.

5. lépés

A megdermedt masszából diónyi méretű gombócokat gömbölyítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, helyet hagyva köztük. (2 adagban kell majd kisütni.)

6. lépés

175 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Amikor kivesszük, még lágy lesz a tészta, hagyjuk langyosra hűlni a tepsin mielőtt leemelnénk a kész kekszeket.



Tipp

A másik hasonló kedvencem a pisztáciás keksz, próbáld ki azt is. Ha pedig megtetszett a kardamom, ki ne hagyd a diós-kardamomos tekercseket!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások