
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
20 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Pisztáciás keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Csodás keksz, ami olívaolajjal készül.
1. lépés:
Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vaníliakivonatot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. A pisztáciát felaprítjuk, és a nagyobb részét a tésztába gyúrjuk. A maradékot félretesszük a díszítéshez.
2. lépés:
A masszát két részre szedjük, és mindkettőből hengert formázunk, majd szorosan műanyag fóliába csomagoljuk. 30-60 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.
3. lépés:
Amikor már megkeményedett, 8-10 mm vastagságú szeletekre vágjuk a kicsomagolt hengereket, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük kekszeket. A tetejüket megkenjük elhabart tojásfehérjével, majd megszórjuk a félretett vágott pisztáciával és 1-1 csipetnyi nádcukorral. 180 fokra előmelegített sütőben, 22-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha szereted az olaszos ízvilágú kekszeket, próbáld ki a fenyőmagos vagy a citromos-bazsalikomos keksz receptünket is!