Pisztáciás keksz

Hozzávalók

Elkészítés

édes keksz recept, keksz kirándulásra, keksz olajjal, keksz recept, keksz vaj nélkül, laktózmentes keksz recept, olasz keksz recept, olívaolajos keksz, pisztáciás keksz, pisztáciás keksz recept, ropogós keksz recept, tejmentes keksz recept,

Csodás keksz, ami olívaolajjal készül.

1. lépés:
Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vaníliakivonatot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. A pisztáciát felaprítjuk, és a nagyobb részét a tésztába gyúrjuk. A maradékot félretesszük a díszítéshez.

2. lépés:
A masszát két részre szedjük, és mindkettőből hengert formázunk, majd szorosan műanyag fóliába csomagoljuk. 30-60 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.

3. lépés:
Amikor már megkeményedett, 8-10 mm vastagságú szeletekre vágjuk a kicsomagolt hengereket, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük kekszeket. A tetejüket megkenjük elhabart tojásfehérjével, majd megszórjuk a félretett vágott pisztáciával és 1-1 csipetnyi nádcukorral. 180 fokra előmelegített sütőben, 22-25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha szereted az olaszos ízvilágú kekszeket, próbáld ki a fenyőmagos vagy a citromos-bazsalikomos keksz receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!