
-
Elkészítési idő: 90 perc + 2x30 perc kelesztés = 150 perc
-
5-8 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Pizza fritta
Hozzávalók
Elkészítés
Amikor nem a sütőben készül a pizza.
1. lépés
1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a munkalapra halmozzuk, közészórjuk a sót, a közepébe lyukat fúrunk. Ide öntjük az élesztős vizet, a maradék vizet és az olajat.
2. lépés
Egy villával elkezdjük befelé söpörni a lisztet a folyadék felé. Addig keverjük a villával a tésztát, ameddig csak tudjuk. Letesszük a villát, lisztezett kézzel folytatjuk a tészta összegyúrását, míg már nem ragad a kezünkre. Nagyjából 10 percig dagasztjuk a lisztezett felületen a tésztát (természetesen használhatunk dagasztógépet is), cipót formázunk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, majd kb. 30-45 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát annyi darabra vágjuk, ahány pizzát sütünk. A darabokat egyenként meggömbölygetjük, 10 percig pihentetjük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A pizza frittához érdemesebb csak kisebb 10-12 cm átmérőjű köröket készíteni.
4. lépés
Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és nagyjából oldalanként 1-1 percre beledobjuk a tésztát. Áttesszük egy tepsire, vékonyan megkenjük a szósszal, mehet még tá egy kis mozzarella és friss bazsalikom. Akár így is ehetjük, de érdemes tálalás előtt kicsit meggrillezni.
Tipp
Érdemes kipróbálnos a serpenyős pizzát is!