Pizza fritta

Hozzávalók

Pizza fritta

Elkészítés

Amikor nem a sütőben készül a pizza.

1. lépés
1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a munkalapra halmozzuk, közészórjuk a sót, a közepébe lyukat fúrunk. Ide öntjük az élesztős vizet, a maradék vizet és az olajat.

2. lépés
Egy villával elkezdjük befelé söpörni a lisztet a folyadék felé. Addig keverjük a villával a tésztát, ameddig csak tudjuk. Letesszük a villát, lisztezett kézzel folytatjuk a tészta összegyúrását, míg már nem ragad a kezünkre. Nagyjából 10 percig dagasztjuk a lisztezett felületen a tésztát (természetesen használhatunk dagasztógépet is), cipót formázunk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, majd kb. 30-45 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

3. lépés
A megkelt tésztát annyi darabra vágjuk, ahány pizzát sütünk. A darabokat egyenként meggömbölygetjük, 10 percig pihentetjük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A pizza frittához érdemesebb csak kisebb 10-12 cm átmérőjű köröket készíteni.

4. lépés
Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és nagyjából oldalanként 1-1 percre beledobjuk a tésztát. Áttesszük egy tepsire, vékonyan megkenjük a szósszal, mehet még tá egy kis mozzarella és friss bazsalikom. Akár így is ehetjük, de érdemes tálalás előtt kicsit meggrillezni.



Tipp

Érdemes kipróbálnos a serpenyős pizzát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!