
-
Elkészítési idő: 90 perc + 2x30 perc kelesztés = 150 perc
-
3 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Pizzahajó
Hozzávalók
Elkészítés
Mutatjuk, hogyan készíthetsz pizzahajót, aminek sajttal van töltve a széle.
1. lépés
A pizzalisztben elkeverjük a sót és a cukrot, majd az élesztőt is (ha friss élesztőt használunk, morzsoljuk bele a lisztbe). Felöntjük a vízzel és az olajjal, majd alaposan megdagasztjuk. Lisztezett tálban, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. lépés
A megkelt tésztát 3 részre vágjuk, mindegyikből gombócot gömbölyítünk, majd 10-15 percig hagyjuk pihenni.
3. lépés
A gombócokat egyesével kerekre nyújtjuk lisztezett munkalapon (használjunk omós tészta lisztet, ha van). A szélére mozzarelladarabokat helyezünk, majd alaposan rányomkodjuk a ráhajtott tésztaszéleket. A formázásnál a két vége felé nyújtjuk a tésztát. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk további 10-20 percig kelni, majd elhelyezzük rajta a kedvenc feltéteinket.
4. lépés
200 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a serpenyős pizzát is.