Pizzahajó

Hozzávalók

Pizzahajó

Elkészítés

Nagyi Titka Pizzaliszt, pizza alaprecept, pizza másként, pizza recept, pizzahajó formázás, pizzaliszt recept, pizzatészta alaprecept, pizzatészta recept, puha pizza, puha pizzatészta, sajtos pizza recept, sajtos szélű pizza recept, töltött szélű pizza recept, vastag pizzatészta recept,

Mutatjuk, hogyan készíthetsz pizzahajót, aminek sajttal van töltve a széle.

1. lépés
A pizzalisztben elkeverjük a sót és a cukrot, majd az élesztőt is (ha friss élesztőt használunk, morzsoljuk bele a lisztbe). Felöntjük a vízzel és az olajjal, majd alaposan megdagasztjuk. Lisztezett tálban, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

2. lépés
A megkelt tésztát 3 részre vágjuk, mindegyikből gombócot gömbölyítünk, majd 10-15 percig hagyjuk pihenni.

3. lépés
A gombócokat egyesével kerekre nyújtjuk lisztezett munkalapon (használjunk omós tészta lisztet, ha van). A szélére mozzarelladarabokat helyezünk, majd alaposan rányomkodjuk a ráhajtott tésztaszéleket. A formázásnál a két vége felé nyújtjuk a tésztát. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk további 10-20 percig kelni, majd elhelyezzük rajta a kedvenc feltéteinket.

4. lépés
200 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a serpenyős pizzát is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!