
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés = 120 perc
-
kb. 12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Pizzanyársak
Hozzávalók
Elkészítés
A pizzatésztából nem csak pizzát, hanem ötletes vendégvárókat is készíthetsz.
1. lépés
A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
2. lépés
A lisztet (egy kicsit kevesebbet használjunk) és a vizet egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát. 1-2 perc után beleszórjuk a sót. Újabb néhány perc dagasztás után, több részletben belecsurgatjuk az olajat is. Ha már szépen kidagasztottuk a tésztát, hozzáadhatjuk a maradék, kevéske lisztet is, ettől szépen összeáll gombóccá a tészta.
3. lépés
A ruganyos tésztát lisztezett tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. lépés
A megkelt tésztakombócot enyhén lisztezett munkalapon kissé ellapítjuk, csíkokra vágjuk, majd kb. 25 cm-es hosszúságú tésztarudakat sodrunk belőle.
5. lépés
Az olajbogyókat nyársra húzzuk úgy, hogy hagyunk köztük helyet a tésztának. Ezután közécsavarjuk a tésztát, a végeknél összecsípjük.
6. lépés
A nyársakat sütőpapírral bélelt tepsin még pihentetjük kb. 15 percig. Végül megszórjuk egy kevés reszelt sajttal és fűszerekkel.
7. lépés
200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-18 perc alatt készre sütjük. A kész, forró tészta tetejét átkenhetjük fokhagymás olajjal.
Tipp
Az olajbogyót cserélheted akár virslire is, ha gyerekeknek készül. Ha pedig nincs otthon bambusznyárs, csak vágd fel a tésztát, nyomd a tetejére a bogyókat, és így készítsd el!