Pizzanyársak

Hozzávalók

Pizzanyársak

Elkészítés

alap pizza recept, házi pizza recept, így készíts pizzát, Nagyi titka pizza recept, Nagyi titka pizzaliszt recept, pizza házilag, pizza recept, pizzafalakák, pizzafalatok recept, pizzanyárs recept, pizzatészta alaprecept, puha pizzatészta,

A pizzatésztából nem csak pizzát, hanem ötletes vendégvárókat is készíthetsz.

1. lépés

A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2. lépés

A lisztet (egy kicsit kevesebbet használjunk) és a vizet egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát. 1-2 perc után beleszórjuk a sót. Újabb néhány perc dagasztás után, több részletben belecsurgatjuk az olajat is. Ha már szépen kidagasztottuk a tésztát, hozzáadhatjuk a maradék, kevéske lisztet is, ettől szépen összeáll gombóccá a tészta.

3. lépés

A ruganyos tésztát lisztezett tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

4. lépés

A megkelt tésztakombócot enyhén lisztezett munkalapon kissé ellapítjuk, csíkokra vágjuk, majd kb. 25 cm-es hosszúságú tésztarudakat sodrunk belőle.

5. lépés

Az olajbogyókat nyársra húzzuk úgy, hogy hagyunk köztük helyet a tésztának. Ezután közécsavarjuk a tésztát, a végeknél összecsípjük.

6. lépés

A nyársakat sütőpapírral bélelt tepsin még pihentetjük kb. 15 percig. Végül megszórjuk egy kevés reszelt sajttal és fűszerekkel.

7. lépés

200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-18 perc alatt készre sütjük. A kész, forró tészta tetejét átkenhetjük fokhagymás olajjal.



Tipp

Az olajbogyót cserélheted akár virslire is, ha gyerekeknek készül. Ha pedig nincs otthon bambusznyárs, csak vágd fel a tésztát, nyomd a tetejére a bogyókat, és így készítsd el!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!