
-
Elkészítési idő: 80 perc
-
kb. 20 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Pizzás csiga
Hozzávalók
Elkészítés
Vendégeket vársz vagy kirándulni készülsz? Készíts pizzás csigát!
1. lépés
A lisztet, a margarint, a porcukrot, az élesztőt, a tojássárgáját, a vizet és a sót összekeverjük, és összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát körülbelül 15 perc pihentetés után 2,5 mm-esre nyújtjuk és egyenletesen megkenjük pizzaszósszal, majd lazán feltekerjük.
2. lépés
A tekercsből körülbelül 1 cm széles szeleteket vágunk, a csiga végét behajtjuk a csiga alá, és felülről kicsit összenyomjuk. Sütés előtt reszelt sajttal szórjuk meg a pizzás csigákat.
3. lépés
35-40 fokos párásított sütőben 15 percig kelesztjük. (A csigákat le is fagyaszthatjuk, ha később szeretnénk használni, de ilyenkor a kelesztési időt 30–40 percre növeljük.)
4. lépés
A kelesztés után a pizzás csigákat 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 7–9 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 170 fokon sütjük.)
Tipp
Párásított sütőt úgy tudunk a legegyszerűbben csinálni, hogy a kívánt hőfokra beállított sütő aljára egy hőálló edénybe vizet teszünk. Amennyiben a sütőnk nem alkalmas alacsony hőmérséklet beállítására, úgy a vízzel teli edénnyel fűtsük fel a sütőt a legalacsonyabb hőmérsékletre, kapcsoljuk ki és így a sütő hűlése közben érhetjük el majd a kívánt hőfokot. Ha ez a recept tetszett, akkor próbáld ki a mozzarellás pizzagolyókat is!