
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
20 darab
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Pizzás tönkölycsigák
Hozzávalók
Elkészítés
Vacsorára, uzsonnára, ebédre, bármikor szívesen esszük ezeket a csodás fűszeres, sajtos pizzás csigákat.
1. lépés:
A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.
2. lépés:
A lisztet egy nagy tálba mérjük a sóval, a közepébe mélyedést fúrunk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, az olajat és a tojást. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Ezután letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percig.
3. lépés:
A megkelt tészát lisztezett munkalapon nagyjából 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a reszelt mozzarellával, végül pedig feltekerjük. A tészta végét összecsípjük, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a süteményeket, a tetejüket megszórjuk még egy kis reszelt sajttal.
4. lépés:
Az előkészített csigákat további 20-25 percig kelesztjük, végül pedig 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Természetesen Nagyi titka pizzaliszttel is megsüthetjük a csigákat, de a liszt felét teljes kiőrlésű lisztre is cserélhetjük. Ha pedig szereted a pizzát más formában is, nagyon ajánlom a mozzarellás pizzagolyó receptjét is!