Pizzás tönkölycsigák

Hozzávalók

Elkészítés

finom péksütemény recept, kelt tészta recept, kelt tészta tönkölylisztből, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, pizza recept, pizzás csiga, pizzás csiga recept, sajtos sütemény, sós kelt tészta, sós péksütemény recept, sós sütemény, uzsonnára való,

Vacsorára, uzsonnára, ebédre, bármikor szívesen esszük ezeket a csodás fűszeres, sajtos pizzás csigákat.

1. lépés:
A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.

2. lépés:
A lisztet egy nagy tálba mérjük a sóval, a közepébe mélyedést fúrunk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, az olajat és a tojást. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Ezután letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percig.

3. lépés:
A megkelt tészát lisztezett munkalapon nagyjából 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a reszelt mozzarellával, végül pedig feltekerjük. A tészta végét összecsípjük, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a süteményeket, a tetejüket megszórjuk még egy kis reszelt sajttal.

4. lépés:
Az előkészített csigákat további 20-25 percig kelesztjük, végül pedig 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Természetesen Nagyi titka pizzaliszttel is megsüthetjük a csigákat, de a liszt felét teljes kiőrlésű lisztre is cserélhetjük. Ha pedig szereted a pizzát más formában is, nagyon ajánlom a mozzarellás pizzagolyó receptjét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!