Pók kekszek halloweenre

Hozzávalók

Pók kekszek halloweenre

Elkészítés

amerikai keksz recept, édes keksz recept, halloween keksz, halloween sütemény recept, halloween süti recept, keksz recept, mogyorós keksz recept, mogyoróvajas keksz recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, pók keksz recept, pók süti,

Mogyoróvajas amerikai keksz recept halloweenre.

1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a tojást, a vaníliát és a mogyoróvajat is.

2. lépés
Hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, és összegyúrjuk. A tésztát a fagyasztóba tesszük kb. 30 percre, hogy szépen formázható legyen.

3. lépés
A kihűtött tésztából kisebb diónyi darabokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük. Ekkor kivesszük, és mindegyik keksz közepébe fúrunk egy kisebb lyukat. Ehhez használhatjuk egy fakanál vagy zöldséghámozó végét.

4. lépés
A kekszeket további kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

5. lépés
A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét felolvasztjuk, majd belekeverjük a maradékot, amíg fel nem olvad. Egy habzsákba vagy egy uzsonnás tasak egyik sarkába töltjük. A végére kis lyukat vágunk, és mindegyik keksz közepét kitöltjük csokoládéval, illetve 8-8 lábat is rajzolunk rájuk. Belenyomjuk a cukorszemeket, végül hagyjuk megszilárdulni.



Tipp

Akár nagyobb testet is kaphatnak a pókok, ehhez használjunk gömbölyű bonbonokat, amikre az olvasztott csokival ráragasztjuk a szemeket. Ha pedig sütnél még a halloween bulira mást is, készítsd el a rémisztő boszorkányujjakat!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm