
-
Elkészítési idő: 60 perc + 40 perc pihentetés = 100 perc
-
10-12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Pufi citromos-mákos palacsinta
Hozzávalók
Elkészítés
A palacsintatészta élesztővel készül, amitől csodásan légies lesz.
1. lépés
A tészta száraz hozzávalóit elvegyítjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is. Csomómentesre keverjük, és letakarva, meleg helyen, kb. 40 percig pihentetjük.
2. lépés
A megkelt tésztából 1-1 merőkanálnyi adagokat, egy közepesen forró palacsintasütőben kevés olaj vagy kókuszzsír és vaj keverékén készre sütünk. A fordításnál legyünk óvatosak, ha kell, inkább mérsékeljük még a lángot, de süljön át teljesen minden palacsinta.
3. lépés
Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.
Tipp
Imádom a pufók palacsintákat, így a bögrés és a csúsztatott palacsinta is nagy kedvencem.