
-
Elkészítési idő: 75 perc
-
1 kuglófhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Puncsos kuglóf
Hozzávalók
Elkészítés
Mazsolás, puncsos, vajas kuglóf, csinos rózsaszín tésztával.
1. lépés
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a rumot vagy -aromát, ebbe áztatjuk a mazsolát.
2. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a narancs levét és finomra reszelt héját. A tejjel és a sütőporos liszttel simára keverjük.
3. lépés
A pudingport kikeverjük 50 ml tejjel. A masszát kettéválasztjuk, az egyik felét simán hagyjuk, a másikba beledolgozzuk a kikevert pudingport és az átszűrt mazsolát.
4. lépés
A kétféle masszát váltogatva a kuglófformába szedjük. A szilikon formát nem szükséges előkészíteni, a fém formát vajazzuk és lisztezzük ki előtte.
5. lépés
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt készre sütjük a süteményt. Ha elkészült, a forma tetejére teszünk egy tányért, és ráfordítjuk a kész kuglófot.
6. lépés
A kész süteményt akár elegendő tálalás előtt porcukorral vékonyan meghinteni, de olvasztott csokoládét is csurgathatunk rá. Ha cukormázat választunk, akkor a porcukrot szitáljuk egy tálba például céklaporral. Ehhez folyamatosan adagoljuk a narancslevet vagy a vizet, akkor van készen, ha már szépen kezd folyósodni, ezzel locsoljuk meg a tetejét.
Tipp
A kétszínű kuglófokat számtalan variációban elkészíthetjuk, nekem két másik kedvencem a sütőtökös-kakaós és a boci kuglóf.